• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Početak obuke za cvećare u okviru projekta „Mi radimo, budućnost gradimo“

Sa buđenjem prirode bude se i naši cvećari, te vas sa zadovoljstvom obaveštavamo da je četvoromesečni zanatski program za cvećare počeo sa realizacijom. Ovom obukom obuhvaćeno je 20 polaznika, koji su podeljeni u dve grupe. Uporedo sa obukom koja se sprovodi u Srednjoj zanatskoj školi, polaznici će pohađati i Školu socijalnih veština, u prostorijama H.O.“Dečje srce“, koja će im omogućiti sticanje i unapređenja socijalnih kompetencija i veština.
U okviru zanatskog programa obuke za cvećara, polaznici će steći znanja i veštine koje su neophodne za obavljanje ovog zanimanja, a koja se tiču pripreme zemlje, sadnje cveća, aranžiranja buketa, ikebana i kreiranja različitih cvetnih dekoracija. Takođe, pored uzgajanja i aranžiranja cveća, budući cvećari će se upoznati sa još jednim važnim segmentom – prodajom cveća, gde će akcenat biti na sticanju socijalnih i komunikacijskih veština. Naučiće i koje alate i pribor cvećari koriste u svom radu, kako ih odlažu i pravilno koriste.
Tokom prvog dana obuke, polaznici su se upoznali sa planom rada, imali su priliku da vide različite biljne vrste i kako treba voditi računa o njima. Nakon toga su razgovarali o značaju cveća, očuvanju životnog okruženja i naše odgovornosti prema prirodi. Inspirisana lepotom prirode koja se budi i početkom obuke za željeno zanimanje, jedna polaznica nas je obradovala sastavom o cvećarstvu i načinu kako treba brinuti o cveću, koji je pročitala pred grupom. Kako nikog nije ostavila ravnodušnim, ostali polaznici su dobili nove ideje kako možemo oplemeniti okruženje u kome živimo. Zajedno su napravili ikebanu od poljskog cveća, zelene salate i rumenih rotkvica, igrajući se sa bojama i različitim materijalima kroz razvoj kreativnih sposobnosti.
Projekat „Mi radimo budućnost gradimo“ realizuje Humanitarna organizacija Dečje srce u saradnji sa Srednjom zanatskom školom. Implementacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unuje, Delegacije Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Vladom Republike Srbije, tačnije Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU, a u okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou, kroz program LOT2 Socijalne biznis inicijative.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.