• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Obuka stručnjaka doma „Srce u Jabuci“

Nastavljamo sa organizovanjem treninga i obuka u sklopu projekta „Korak po korak“! Ovog puta realizovali smo osam edukacija stručnjacima Doma za mentalno ometena lica „Srce u Jabuci“ u Jabuci.
Tokom edukacije osnažili smo postojeće i razvili nove veštine i kompetencije kod stručnjaka za pružanje adekvatne podrške korisnicima Doma. Preneli smo im naše iskustvo vezano za pristup koji podrazumeva podršku usmerenu ka pojedincu, a ne grupi. Kroz aktivni rad sa saradnicima govorili smo o dobrobiti i značaju ovakvog načina rada sa korisnicima za njihov napredak. Izučavali smo važnost pružanja usluge na način koji je u skladu sa individualnim karakteristikama svakog korisnika, kao i značaju kreiranja individualnih planova za svakog pojedinca. Takođe, teme o kojima smo diskutovali ticale su se i potencijalnog otvaranja novih socijalnih usluga i transformacije institucija.
Realizovane edukacije smatramo značajnim korakom ka unapređenju socijalnog okruženja, pre svega unapređenju kvaliteta života osoba sa smetnjama u razvoju. Posvećeniji pristup svakom korisniku jeste još jedan od uslova za unapređenje mogućnosti njihovog zapošljavanja. Ovakav vid podrške od strane stručnjaka nova je mogućnost za svakog od njih da ostvari kapacitete i potencijale koje ima, napreduje, pronađe svoje mesto u društvu i na tržištu rada!
Projekat „Korak po korak – izgradnja kapaciteta radnih kompetencija i veština osoba sa smetnjama u razvoju“ finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji preko Ministarstva finansija Republike Srbije, Odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU (CFCU) uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva omladine i sporta u okviru Programa IPA 2014, Razvoj inovativnih, integrisanih usluga prilagođenih mladima i modela aktivnog uključivanja (EuropeAid / 159572 / ID / ACT / RS). Projekat realizuje Humanitarna organizacija „Dečje srce“ u saradnji sa Domom za lica ometena u mentalnom razvoju “Srce u Jabuci”.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.