• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Edukacije osoba sa smetnjama u razvoju

U okviru projekta „Korak po korak“ počeli smo sa realizacijom edukacija osoba sa smetnjama u razvoju. Od predviđenih pet, do sada su uspešno realizovane dve dvodnevne edukacije koje su se održale u prostorijama radno-okupacionog centra „Zvuci srca“.
Kroz edukaciju će proći 50 polaznika od kojih su njih dvadesetoro korisnici doma „Srce u Jabuci“, dok je njih trideset uključeno u aktivnosti Humanitarne organizacije „Dečje srce“. Ovaj program podstiče razvoj radnih kompetencija i kreativnih veština koje će osobama sa smetnjama u razvoju povećati šanse da se radno ostvare na tržištu rada.
Polaznici su pokazali motiviciju, kreativnost i maštovitost. Svojim duhom podstakli su radnu atmosferu i međusobnu saradnju koja pozitivno doprinosi usvajanju veština i znanja važnih na putu njihovog radnog osposobljavanja. Cilj jeste da se, pored angažovanja u okviru Radnih centara, osobe sa smetnjama u razvoju radno angažuju u široj zajednici i postanu društveno korisni članovi zajednice.
Podsetimo se da se projekat „Korak po korak“ bavi unapređenjem socijalnog okruženja i stvaranja boljih uslova za zapošljavanje osoba sa smetnjama u razvoju kroz organizovanje obuka i umrežavanja sa poslovnim svetom. Obukom osoba sa smetnjama u razvoju napravili smo još jedan veliki korak koji direktno utiče na poboljšanje mogućnosti za zapošljavanje marginalizovanih grupa.
Projekat „Korak po korak – izgradnja kapaciteta radnih kompetencija i veština osoba sa smetnjama u razvoju“ finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji preko Ministarstva finansija Republike Srbije, Odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU (CFCU) uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva omladine i sporta u okviru Programa IPA 2014, Razvoj inovativnih, integrisanih usluga prilagođenih mladima i modela aktivnog uključivanja (EuropeAid / 159572 / ID / ACT / RS). Projekat realizuje Humanitarna organizacija „Dečje srce“ u saradnji sa Domom za lica ometena u mentalnom razvoju “Srce u Jabuci”.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.