• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Korak po korak do novog prijateljstva

Zajedničko angažovanje i saradnja na mnogim aktivnostima u okviru projekta „Korak po korak“ iznedrilo je nova prijateljstva!

Saradnja između stručnih saradnika H.O. „Dečje srce“ i doma za lica ometena u mentalnom razvoju „Srce u Jabuci“ traje dugo i ojačava se u kontinuitetu kroz zajedničko angažovanje na ostvarenju ciljeva projekta „Korak po korak“. Osobe sa smetnjama u razvoju neizostavni su deo naših projektnih aktivnosti. Njihovo angažovanje je nekada veće, nekada manje, ali je neminovno da ono pozitivno utiče na njihovu integrisanost u socijalnu sredinu.

Priroda aktivnosti uticala je na to da interakcija između korisnika doma „Srce u Jabuci“ i osoba sa smetnjama u razvoju uknjučenih u aktivnosti „Dečjeg srca“ bude česta. Ovo je iznedrilo obostranu želju za druženjem i van projekta. U skladu sa tim, rado smo bili gosti Kulturnog centra u Pančevu i na taj način pružili podršku našim drugarima iz doma. Odnosno, članovima inkluzivnog benda „Zvuci u Jabuci“ koji su početkom oktobra ovde održali koncert.

Uživali smo u muzici, plesali smo i družili se! Drago nam je da smo bili deo ove večeri i radujemo se novim druženjima ovog karaktera.
Projekat „Korak po korak – izgradnja kapaciteta radnih kompetencija i veština osoba sa smetnjama u razvoju“ finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji preko Ministarstva finansija Republike Srbije, Odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU (CFCU) uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva omladine i sporta u okviru Programa IPA 2014, Razvoj inovativnih, integrisanih usluga prilagođenih mladima i modela aktivnog uključivanja (EuropeAid / 159572 / ID / ACT / RS). Projekat realizuje Humanitarna organizacija „Dečje srce“ u saradnji sa Domom za lica ometena u mentalnom razvoju “Srce u Jabuci”.

Projekat se bavi unapređenjem socijalnog okruženja i stvaranja boljih uslova za zapošljavanje osoba sa smetnjama u razvoju kroz organizovanje treninga obuke i umrežavanje sa poslovnim svetom. Kroz pokretanje dva Radna centra u kojima će biti radno angažovane osobe sa smetnjama u razvoju, kao i njihovi asistenti, projekat direktno utiče na poboljšanje mogućnosti za zapošljavanje marginalizovanih grupa.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.