• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Najavna konferencija projekta „Korak po korak“

Projekat „Korak po korak – izgradnja kapaciteta radnih kompetencija i veština osoba sa smetnjama u razvoju“ kao opšti cilj postavio je poboljšanje socijalnog okruženja i stvaranje boljih uslova za zapošljavanje osetljivih društvenih grupa, kao i smanjivanje stepena njihove sagregacije. Shodno tome, 26. juna 2019. održana je najavna konferencija projekta na kojoj su govorili Goran Rojević direktor organizacije „Dečje srce“, gospođa Azra Taso, diplomirani socijalni radnik Doma za lica ometena u mentalnom razvoju „Srce u Jabuci“ i gospođa Biljana Jelenković Paspalj, načelnica Odeljenja za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Uvodnu reč na konferenciji kojom je predstavljen projekat održala je gospođa Julka Pešić, projektni menadžer.

Tokom konferencije predstavljeni su ciljevi projekta, očekivani rezultati, kao i planirane aktivnosti čijom realizacijom će se doći do istih. Gospođa Pešić, menadžer projekta, govorila je o važnosti edukacije, umrežavanja sa poslovnim svetom i pokretanja Radnih centara u cilju poboljšanja uslova za zapošljavanje osoba sa smetnjama u razvoju. Kao specifičan cilj projekta naglasila je i kreiranje atmosfere tolerancije u društvu i poštovanje prava na rad ranjivih društvenih grupa od strane poslodavaca.

Gospođa Azra Taso, predstavila je značaj radnog angažovanja i radno-okupacione terapije osoba sa smetnjama u razvoju iz ugla ustanove za smeštaj odraslih osoba sa smetnjama u razvoju. Dok je o merama aktivne politike zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje za osobe koje su isključene sa tržišta rada govorila gospođa Paspalj. Ona je takođe prikazala primere dobre prakse što je probudilo interesovanje kod prisutnih na konferenciji. Na kraju, direktor organizacije „Dečje srce“ govorio je o načinu funkcionisanja i benefitima zapošljavanja osoba sa smetnjama u razvoju za društvo. Ova tema takođe je ostavila prostora za diskusiju. Prisutni na konferenciji aktivno su učestvovali, diskustovali i postavljali pitanja. U datom duhu nastavili smo druženje nakon konferencije uz posluženje koje su servisirale osobe sa smetnjama u razvoju sa svojim radnim asistentima.

Projekat Korak po korak – izgradnja kapaciteta radnih kompetencija i veština osoba sa smetnjama u razvoju“. Ovaj projekat finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji preko Ministarstva finansija Republike Srbije, Odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU (CFCU) uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva omladine i sporta u okviru Programa IPA 2014, Razvoj inovativnih, integrisanih usluga prilagođenih mladima i modela aktivnog uključivanja (EuropeAid / 159572 / ID / ACT / RS). Projekat realizuje Humanitarna organizacija „Dečje srce“ u saradnji sa Domom za lica ometena u mentalnom razvoju “Srce u Jabuci”.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.