• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Učestvovali smo na bazaru u Jabuci

Još jedan korak napred – u okviru projekta Korak po korak učestvovali smo na bazaru u okviru memorijalnog turnira u Jabuci.

Još jedan sportski događaj koji je organizovan od strane Doma „Srce u Jabuci“ iskoristili smo za lepo druženje, realizaciju aktivnosti u okviru projekta „Korak po korak“ i podsticanje radnog angažovanja osoba sa smetnjama u razvoju.
Kao učesnici memorijalnog turnira Milan Milutinović – komšija u organizaciji Dom za LOMR „Srce u Jabuci“ uživali smo u sportskim aktivnostima i druženju sa drugarima iz raznih mesta Srbije. Iako je vreme bilo oblačno, nismo dozvolili da nam utiče na raspoloženje već smo se angažovali i na aktivnostima van fiskulturne sale.
Na šetalištu ispred škole „Goce Delčev“ bili su postavljeni štandovi na kojima su se mogli videti razni suveniri, kolači, rukotvorine… Bili smo srećni što imamo priliku da učesnicima turnira, posetiocima i slučajnim prolaznicima pokažemo i srcotvorine osoba sa smetnjama u razvoju kreirane u okviru aktivnosti projekta Korak po korak. Na ovaj način svi oni su imali mogućnost da se upoznaju sa potencijalima i veštinama koje osobe sa smetnjama imaju. Odnosno, koliko toga lepog i korisnog mogu stvoriti ukoliko ih neko podstakne na to.
Naš cilj bio je da osobe sa smetnjama u razvoju još jednom prikažemo u pozitivnom svetlu. Kao i da, u skladu sa ciljevima projekta Korak po korak, širimo svest široj lokalnoj zajednici o njihovim radnim kompetencijama i kapacitetima koje imaju.
Raduje nas činjenica da raznim projektnim aktivnostima unapređujemo uslove za zapošljavanje osoba sa smetnjama u razvoju, a tako i socijalnog okruženja. Ali nas najviše raduje što time postižemo da oni osete veće zadovoljstvo sobom, svakodnevnim životom i budu društveno korisni.

Projekat „Korak po korak – izgradnja kapaciteta radnih kompetencija i veština osoba sa smetnjama u razvoju“ finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji preko Ministarstva finansija Republike Srbije, Odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU (CFCU) uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva omladine i sporta u okviru Programa IPA 2014, Razvoj inovativnih, integrisanih usluga prilagođenih mladima i modela aktivnog uključivanja (EuropeAid / 159572 / ID / ACT / RS). Projekat realizuje Humanitarna organizacija „Dečje srce“ u saradnji sa Domom za lica ometena u mentalnom razvoju “Srce u Jabuci”.
Projekat se bavi unapređenjem socijalnog okruženja i stvaranja boljih uslova za zapošljavanje osoba sa smetnjama u razvoju kroz organizovanje treninga obuke i umrežavanje sa poslovnim svetom. Kroz pokretanje dva Radna centra u kojima će biti radno angažovane osobe sa smetnjama u razvoju, kao i njihovi asistenti, projekat direktno utiče na poboljšanje mogućnosti za zapošljavanje marginalizovanih grupa.

Slike govore mnogo više od reči, stoga na istim možete videti njihovo zadovoljstvo time što su stvorili uz malo podrške i podsticanja, korak po korak.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.