• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Ulična manifestacija na Beogradskom maratonu

Beogradski manifest je mesto susreta i radosti za njegove posetioce i slučajne prolaznike koji su odlučili da prošetaju Kalemegdanskom tvrđavom i ponesu kući sa sobom nova iskustva. U okviru projekta Mi radimo budućnost gradimo, a na Beogradskom manifestu realizovana je prva ulična manifestacija za knjigovesce pod nazivom „Blokčić tebi, blokčić meni – blago tebi, blago meni“. Cilj uličnih manifestacija je promocija proizvoda koji su nastali u okviru zanatskog programa obuke, kao i senzibilizacija društvene zajednice u pogledu prihvatanja i razumevanja osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju, kao i njihovim mogućnostima i rezultatima rada. Za ovu priliku su vredni knjigovesci napravili blokčiće – priveske koje su u vidu paketića delili posetiocima Beogradskog manifesta, upoznali ih sa ciljevima projekta i značajem njihovog radnog osposobljavanja.

Ovakav vid društvene promocije obezbeđuje osobama sa smetnjama u razvoju da u direktnom kontaktu sa većinskim stanovništvom predstave sebe, svoje proizvode, radne i socijalne veštine i time postanu aktivni nosioci pozitivnih društvenih promena koje se kreću u pravcu kreiranja inkluzivnog i tolerantnijeg društva.
Posetioci Manifesta su sa osmesima primili paketiće i razgovarali sa našim polaznicima o tome šta su sve naučili na zanatskom programu obuke i kako željno iščekuju da rade i svoju budućnost grade. Po završetku manifestacije svako je poneo sa sobom nešto novo i autentično – neko blokčić, neko osmeh i toplinu, neko korisne informacije o značaju radnog osposobljavanja i angažovanja, a svako je ostavio za sobom poneku predrasudu i sumnju u vezi sposobnosti naših vrednih zanatlija.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.