• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Ulična manifestacija „Ikebana sreće“

U okviru projekta Mi radimo, budućnost gradimo realizovana je druga ulična manifestacija – „Ikebana sreće“ za osobe koje se obučavaju za zanimanje cvećara. Manifestacija je realizovana u okviru Kulturnog leta na Paliluli, u organizaciji Gradske opštine Palilula i CZK „Vlada Divljan“.
Učešće na javnim manifestacijama predstavlja dobar vid promocije i predstavljanja stečenih radnih i socijalnih kompetencija, kao i proizvoda koji su nastali u procesu radnog osposobljavanja, a u cilju senzibilizacije društvene zajednice i promocije socijalnog preduzetništva. Ovom prilikom budući cvećari su razgovarali sa posetiocima Kulturnog leta na Paliluli o svojim iskustvima sa zanatskog programa obuke i delili bukete i cvetne aranžmane koje su u sklopu obuke napravili. Polaznici su sa oduševljenjem prihvatili ikebane sreće i poneli sa sobom nova iskustva, osmehe i toplinu. Učešćem na javnim manifestacijama osobe sa smetnjama u mentalnom razvoju se osnažuju, uključuju u redovne društvene tokove i utiču na smanjenje predrasuda koje se tiču njihovih sposobnosti. Na taj način direktno utiču na kreiranje pozitivnih društvenih promena i tolerantnijeg društva, što ima pozitivne efekte na čitavu zajednicu.
Projekat Mi radimo budućnost gradimo realizuje Humanitarna organizacija Dečje srce u saradnji sa Srednjom zanatskom školom. Implementacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unuje, Delegacije Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Vladom Republike Srbije, tačnije Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU, a u okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou, kroz program LOT2 Socijalne biznis inicijative.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.