• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Održan još jedan sastanak projektnog tima

U prostorijama H.O Dečje srce održan je još jedan sastanak projektnog tima projekta Život van institucije. Tokom sastanka projektni tim je evaluirao uspešnost dosadašnje realizacije aktivnosti uz detaljno planiranje budućih projektnih koraka.
Analiza završenog procesa mapiranja u rezidencijalnim institucijama širom Srbije jedna je od tema kojoj je posvećen veći deo sastanka shodno tome da na osnovu podataka dobijenih mapiranjem stičemo celovitu sliku o svakom mapiranom korisniku i njegovim individualnim potrebama. Kako bi pružili adekvatnu pomoć i podršku korisnicima, informacije o njihovom svakodnevnom funkcionisanju, sposobnostima, stepenu funkcionalnosti i neophodne podrške u svim važnijim domenima životnih aktivnosti koji su ispitivani, su nam od velikog značaja. Adekvatnim odgovorom na njihove potrebe doprinećemo uspešnom izmeštanju iz instutucija u biološke ili hraniteljske porodice i socijalnoj inkluziji. Takođe, još jedna od važnijih tema koja je pokrenuta odnosila se na planiranje edukacije pružaoca socijalnih usluga, a čija realizacija svakako predstavlja jedan korak bliže ka uspešnom izmštanju osoba iz institucije.
Život van institucije je naziv projekta koji Humanitarna organizacija Dečje srce realizuje u saradnji sa Komorom socijalne zaštite i udruženjem Imam pravo iz Aleksinca kao nosiocem projekta. Implementacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, tačnije Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU, au okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom novou.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.