• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
  Gde se nalazimo?
  Cara Nikolaja II 61a
  ask@ohio.clbthemes.com
  Tel: (+381) 11 33 49 623
  Informacije u vezi posla Email:
  licnipratilac@decjesrce.rs

  Poseta ustanovi za decu i mlade u Sremčici

  Ko što već dobro znamo, Život van institucije naziv je projekta koji ima za cilj poboljšanje kvaliteta života osoba sa mentalnim i/ili intelektualnim smetnjama kroz njihovo izmeštanje iz ustanova u biološke ili hraniteljske porodice. Ovom projektnom aktivnošću je obuhvaćeno 80 osoba sa mentalnim i/ili intelektualnim smetnjama koje su poreklom sa teritorije grada Beograda, a koje se nalaze na smeštaju u institucijama rezidencijalnog tipa širom Srbije: Tešica, Kulina, Čurug, Male Pčelice, Sremčica, Oton, Tutin, Srce u jabuci, Veliki Popovac, Stamnica.
  Tim stručnjaka H.O Dečje srce posetio je ustanovu za decu i mlade – Sremčica, sa željom ostvarivanja kontinuirane saradnje ove ustanove i naše organizacije, i tom prilikom se upoznali sa korisnicima koji su obuhvaćeni procesom mapiranja, njihovim svakodnevnim aktivnostima unutar ustanove, kao i njihovim potrebama.
  Takođe, tokom posete razgovarali smo sa našim maperima, koji su sa nama podelili svoje iskustvo govoreći o značaju koji je za njih imala edukacija i praktični primeri tokom nje, kao i saradnja sa mentorima. Realizacijom projektnih aktivnosti aktivno radimo na osnaživanju kapaciteta pružaoca usluga, porodica i šire društvene zajednice, a poseta ustanovi Sremčica i upoznavanje sa korisnicima obuhvaćenim ovim procesom, još jednom nam je ukazala na važnost i kompleksnost procesa deinstitucionalizacije i procene korisnika koja joj prethodi.
  Život van institucije je naziv projekta koji Humanitarna organizacija Dečje srce realizuje u saradnji sa Komorom socijalne zaštite i udruženjem Imam prav iz Aleksinca kao nosiocem projekta. Implementacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, tačnije Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU, au okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom novou.

  Author avatar
  Dečje srce
  http://decjesrce.rs

  Post a comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.