• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Kuvari srcem kuvaju za nas

Bliži se kraj novembra, a ujedno i kraj zanatskog programa obuke za pomoćnike kuvara. Naši polaznici su stekli potrebne veštine koje se odnose na pripremu namirnica, serviranje i aranžiranje obroka. Takođe, naučili su koje su sve mogućnosti za radno angažovanje, koje su obaveze pomoćnika kuvara, zašto je važna uniforma, kao i značaj održavanja lične i higijene prostora. Posebna celina u okviru ovog programa obuke se odnosi na pripremu jednostavnih obroka, poput obrok salata.
Fokus projekta Mi radimo, budućnost gradimo je na sticanju praktičnih i socijalnih veština, njihovo usavršavanje i primenu, kroz realizaciju zanatskih programa obuke. Obrok salate su idealne za sve koji vode računa o ishrani, unose puno vitamina i uživaju u estetici serviranog obroka. Naši vredni pomoćnici kuvara su usavršili „žilijen“ tehniku seckanja svežeg povrća, dinstanja piletine i aranžiranja gotove salate sa piletinom. Tajni sastojak nisu bosiljak, nana, niti dresing koji sjedinjuje sve sastojke, već timski duh i ljubav prema hrani koji stvaraju pozitivnu atmosferu i motivišu nas da svakog dana budemo vredniji nego što smo bili.
Projekat „Mi radimo budućnost gradimo“ realizuje Humanitarna organizacija Dečje srce u saradnji sa Srednjom zanatskom školom. Implementacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unuje, Delegacije Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Vladom Republike Srbije, tačnije Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU, a u okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou, kroz program LOT2 Socijalne biznis inicijative.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.