• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

U okviru projekta „Mi radimo budućnost gradimo“ održana su dva treninga za roditelje

U prostorijama H.O. Dečje srce održana su dva dvodnevna Trening za roditelje sa ciljem poboljšanja kompetencija za pružanje podrške svojoj deci u pogledu usvajanja socijalnih i radnih veština. Treninzima je prisustvovalo ukupno 30 roditelja čija su deca uključena u program radnog osposobljavanja u okviru projekta Mi radimo budućnost gradimo.
Nakon upoznavanja i predstavljanja roditelji su izneli svoja očekivanja u pogledu projekta i budućnosti njihove dece. Tokom prvog dana, teme koje su tokom radionice otvorene, a koje su treneri na kreativan način – kroz radionice i aktivno uključivanje roditelja realizovali, odnosile su se na: radno osposobljavanje i metode rada koje su projektom struktuisane, kao i na stepen neophodne podrške koju je potrebno pružiti detetu u procesu obrazovanja, radnog osposobljavanja i angažovanja.
Drugog dana roditelji su sa trenerima kroz radionice i radni materijal kreirali radni plan svoje dece, vodeći računa da prepoznaju njihove potrebe i mogućnosti u pogledu radnog prostora, okruženja, kolektiva i radnog vremena. Tokom treninga, govorilo se i o celoživotnom učenju kod osoba sa smetnjama u razvoju koje podrazumeva stalno ponavljanje informacija i neophodnih veština za radi i radno angažovanje.
Projekat Mi radimo budućnost gradimo realizuje Humanitarna organizacija Dečje srce u saradnji sa Srednjnom zanatskom školom. Implementacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unije, Delegacije Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, tačnije Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU, a u okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou, koroz program LOT 2 Socijalne biznis inicijative.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.