• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
  Gde se nalazimo?
  Cara Nikolaja II 61a
  ask@ohio.clbthemes.com
  Tel: (+381) 11 33 49 623
  Informacije u vezi posla Email:
  licnipratilac@decjesrce.rs

  U okviru projekta “Mi radimo budućnost gradimo” održana su dva treninga za roditelje

  U prostorijama H.O. Dečje srce održana su dva dvodnevna Trening za roditelje sa ciljem poboljšanja kompetencija za pružanje podrške svojoj deci u pogledu usvajanja socijalnih i radnih veština. Treninzima je prisustvovalo ukupno 30 roditelja čija su deca uključena u program radnog osposobljavanja u okviru projekta Mi radimo budućnost gradimo.
  Nakon upoznavanja i predstavljanja roditelji su izneli svoja očekivanja u pogledu projekta i budućnosti njihove dece. Tokom prvog dana, teme koje su tokom radionice otvorene, a koje su treneri na kreativan način – kroz radionice i aktivno uključivanje roditelja realizovali, odnosile su se na: radno osposobljavanje i metode rada koje su projektom struktuisane, kao i na stepen neophodne podrške koju je potrebno pružiti detetu u procesu obrazovanja, radnog osposobljavanja i angažovanja.
  Drugog dana roditelji su sa trenerima kroz radionice i radni materijal kreirali radni plan svoje dece, vodeći računa da prepoznaju njihove potrebe i mogućnosti u pogledu radnog prostora, okruženja, kolektiva i radnog vremena. Tokom treninga, govorilo se i o celoživotnom učenju kod osoba sa smetnjama u razvoju koje podrazumeva stalno ponavljanje informacija i neophodnih veština za radi i radno angažovanje.
  Projekat Mi radimo budućnost gradimo realizuje Humanitarna organizacija Dečje srce u saradnji sa Srednjnom zanatskom školom. Implementacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unije, Delegacije Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, tačnije Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU, a u okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou, koroz program LOT 2 Socijalne biznis inicijative.

  Author avatar
  Dečje srce
  http://decjesrce.rs

  Post a comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.