• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Škola socijalnih veština – radionica Ja radim,budućnost gradim

Kako bi omogućili adekvatno uključivanje na tržište rada mladih sa mentalnim i/ili intelektualnim smetnjama pored četvoromesečne praktične obuke naši polaznici pohađaju i Školu socijalnih veština. Kroz kreativne radionice, koje se organizuju u prostorijama Humanitarne organizacije Dečje srce polaznici će ojačati svoje socijalne i radne kompetencije.
Kao i svakom radniku i nama je bitna tačnost, da bi na vreme došli na posao moramo da znamo kada treba da ustanemo i koliko putujemo do posla. Najlakše se uči kada ono što čujemo i kažemo – napišemo, pa smo mi vreme prikazivali na satu. Kada izjutra zazvoni budilnik znamo da vreme je da ustanemo i krenemo u radne pohode. Sat na ruci je drugar koji nam kazuje koliko vremena imamo da se umijemo, obučemo i doručkujemo pre odlaska na posao. Svaki polaznik je na papirnom satu prikazivao kada treba da ustane, koliko vremena mu je potrebno da se spremi, koliko putuje do posla i kada počinje i završava se radni dan. Da bi bio produktivan svakom radniku je potreban predah, pa kada se skazaljke na satu poklope znamo da je pauza za ručak. Tik tak tik tak vreme prođe začas i kada skazaljke na satu pokažu pet znamo da je došao kraj radnog dana. Radionica Ja radim budućnost gradim, osmišljena je tako da svojom strukturom ukazuje na važnost vremenske i prostorne orjentacije, ali pre svega na sticanje osnovnih radnih veština.
Projekat Mi radimo budućnost gradimo realizuje Humanitarna organizacija Dečje srce u saradnji sa Srednjom zanatskom školom, a u okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou, kroz program LOT2 Socijalne biznis inicijative. Evropska unuja, Delegacija Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Vladom Republike Srbije, tačnije Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU finansirala je implementaciju projektnih aktivnosti.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.