• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Počeo je sa realizacijom projekat „Život van institucije“

„Život van institucije“ naziv je projekta koji Humanitarna organizacija „Dečje srce“ realizuje u saradnji sa Komorom socijalne zaštite i udruženjem „Imam pravo“ iz Aleksinca kao nosiocem pojekta. Implementacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unije, Delegacije Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, tačnije Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU, a u okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou. 
Projakt „Život van institucije“ predstavlja pilotiranje procesa deinstitucionalizacije i resocijalizacije osoba sa mentalnim i/ili intelektualnim smetnjama u razvoju kroz jačanje kapaciteta pružaoca socijalnih usluga, kreiranje neophodnih vidova podrške i senzibilizaciju šire društvene zajednice.
Opšti cilj projekta ogleda se u poboljšanju kvaliteta života osoba sa mentalnim i/ili intelektualnim smetnjama kroz njihovu deinstitucionalizaciju i ponovnu inkluziju u lokalnu zajednicu uz pružanje neophodne podrške za samostalni život. U tom pogledu, projekat će doprineti povećanju broja osoba sa mentalnim i/ili intelektualnim smetnjama u matičnim i/ili hraniteljskim porodicama, a samim tim i stvaranju uslova za razvoj novih usluga socijalne zaštite u zajednici. Kako bi se dostigli opisani ciljevi, implementacija projektnih aktivnosti pažljivo je struktuisana i koncipirana tako da čini četiri celine u okviru kojih je planirano više manjih, ali podjednako važnih i slednih aktivnosti: 
• Deinstitucionlaizacija osoba sa mentalnim i/ili intelektualnim smetnjama, kreiranje elekrtrosnke baze podataka mapiranih osoba, priprema porodica i/ili hraniteljskih porodica za smeštaj korisnika. 
• Istraživanje potreba već deinstitucionalizovanih osoba. 
• Edukacija zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.
• Podizanje svesti šire javnosti .
Planirane aktivnosti realizovaće se do 5. decembra 2018. godine kada je planiran kraj projekta.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.