• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
  Gde se nalazimo?
  Cara Nikolaja II 61a
  ask@ohio.clbthemes.com
  Tel: (+381) 11 33 49 623
  Informacije u vezi posla Email:
  licnipratilac@decjesrce.rs

  Veliki i mali – podrška Međunarodnom danu deteta

  Međunarodni dan deteta ustanovljen još 1954. godine i slavi se 20. novembra širom sveta sa ciljem promovisanja međusobne interakcije i razumevanja među decom, kao i dobrobiti dece u svetu. U duhu te ideje i podrške deci širom sveta, pre svega onoj koja se nalaze u ustanovama smeštaja, a u okviru projekta Život van institucije, organizovano je još jedno druženje sa sada već odraslim korisnicima ustanova i potencijalnim hraniteljima.

  Tom prilikom smo organizovali radionicu u kojoj su učesnici na raznobojnim papirima crtali ili pravili simbole koji bi ih na najbolji način predstavili. Radionica ima za cilj bliže upoznavanje korisnika i hranitelja sa međusobnim interesovanjima, željama, težnjama i stvarima koje ih čine srećnim. Na kraju je svako od učesnika predstavio svoje simbole i time podelio sa drugima delić sebe. Crteže su okačili oko slike planete Zemlje, kao simbol njihovog jedinstva.
  Drugi deo druženja je obeležio odlazak u Pozorištance „Puž“ gde je obeležen Međunarodni dan deteta. Uvodnu reč je dao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je svima poželeo srećan dan i divno druženje. Nakon toga je usledila dečja predstava o kralju i sebičnom princu, koja je poslala snažnu poruku o značaju deljenja i zajedništva. Svima omiljeni i uvek aktuelni Branko Milićević – Kockica je ulepšao dan našim drugarima čije smo pesme veselo pevušili.
  Podsetimo se još jednom da je Život van institucije naziv projekta koji Humanitarna organizacija „Dečje srce“ realizuje u saradnji sa Komorom socijalne zaštite i udruženjem „Imam pravo“ iz Aleksinca kao nosiocem projekta, u okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom novou. Implementacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, tačnije Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU.

  Author avatar
  Dečje srce
  http://decjesrce.rs

  Post a comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.