• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Četrnaesto leto sa našim drugarima

Srećni smo što sa vama možemo da podelimo vest, da smo već četrnaesto leto za redom, organizovali i realizovali 65. „Školu života“ u periodu od 5 – 15.8.2015. u Čanju u Crnoj Gori. Ove godine je o 35 osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju, iz Beograda i Pančeva, imalo priliku da se druži i brine 10 vaspitača.


Od samog početka letovanja bilo je veselo i bezbrižno uz naše prijatelje iz „Železnice Srbije“ i „Železnice  Crne Gore“ koji su nam i ovaj put pružili ugodnu i bezbrižnu vožnju. U Čanju su nas, po drugi put dočekali ljubazni domaćini koji su se potrudili da se u svakom trenutku osećamo prijatno. Dobro isplaniran i unapred organizovan ritam funkcionisanja grupe, lepo vreme i povoljni uslovi smeštaja, srdačni domaćini  i blizina plaže, omogućili su nam da kvalitetno provedemo dane na moru i dobro se zabavimo. Dan nam je počinjao, jutarnjom higijenom , nameštanjem soba, doručkom, a onda tročasovna zabava na plaži. Vežbama za jačanje mišića, plivanjem, vežbanjem u vodi, ojačavali smo muskulaturu, ispravljali kičmu, doterivali liniju, posle čega slede zasluženi ručak i domor. Oko 17, uz grickalice i slatkiše, nastavljali smo sa igrama i druženjem na plaži. Posebnu radost  izazivale su večernje žurke za koje smo svi imali energije bez obzira na dnevne aktivnosti. Događaj koji posebno želimo da istaknemo sa ovog letovanja jeste vožnja brodom i boravak na „Kraljičinoj plaži“, koji je izazvao veliko interesovanje grupe i svima izmamio osmeh na lice.

Fotografije će, bolje od reči, pokazati koliko nam je bilo lepo. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim donatorima, koji su pomogli da se održi 65. „Škola života“

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.