• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Druženje na 63. Školi života

Zadovoljstvo nam je da sa vama podelimo da smo uspešno realizovali, još jednu, 63 po redu „Školu života“, u periodu od 15. do 22.11.2014. Zlatibor je planina koja izuzetno prija našim učesnicima, tako da smo i ovog puta bili na istoj, ali u novom odmaralištu „Vili Kedar“. Na „Školi života“ je učestvovalo 29 osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju iz Beograda i devet vaspitača koji su brinuli i družili se sa njima sedam dana.
Promenili smo smeštaj, ali je naš ritam dana ostao isti. Dan smo započinjali jutarnjom gimnastikom, koja se zahvaljujući lepom vremenu odvijala napolju, dok nam je grupa koja je zadužena za pripremu doručka pripremala isti. Posle doručka odlazili smo u višečasovnu šetnju, kako bi smo što više vremena proveli na svežem vazduhu. Kao iskusni poznavaoci ove planine,usudili smo se da pored obaveznog odlaska do spomenika i šetnjom već utabanim stazama po centru i oko jezera, skrenemo sa glavnog puta i planinarimo kroz šumu, posle čega smo zaslužno predahnuli uz čaj i druženje u kafiću. Da bi smo razvijali svoje motoričke sposobnosti, takmičarski i timski duh, organizovali smo kviz znanja i sportske igre na terenu. Nakon ovih aktivnosti sledio je uvek ukusan ručak dežurne grupe za taj dan i popodnevni odmor. Poslepodne je uvek bilo rezervisano za radionice, na kojima smo ukrašavali čaše, pravili ramove za fotogragfije uz pomoć kanapa, upoznavali se, pravili ritam dana i podsećali šta sve čini drugarstvo. Veče smo ispunjavali omiljenom aktivnosti svih učesnika, a to je tematskom diskotekom. Na njoj smo birali mis i mistera, najbolje plesače, pevače, svirače instrumenata, koje smo sami napravili. Poslednja diskotka je kao i do sada bila rezervisama za dodelu diploma za aktivno učešće na programu „Škola života“.
Fotografijam vam prenosimo delić atmosfere koja je valdala i na koji smo način zajedno učili i uživali. Sve ovo ne bi bilo moguće bez naših prijatelja, koji su svojim nesebičnim doprinosom omogućili da se još jednom dobro družimo, učimo i zabavimo.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.