• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Letnje radosti sa našim drugarima 62. Školi života

I ovog leta kao i predhodnih godina, družili smo se na moru sa učesnicima progarama 62-e po redu „Škole života“ organizovane u Čanju, u Crnoj Gori u periodu od 05. do 15. avgusta 2014. godine. Program „Škola života“ po svom konceptu i programskim aktivnostima deci i osobama sa smetnjama u razvoju obezbeđuje letovanje koje je prilagođeno njihovim sposobnostima. Pored boravka na moru koji ima veliki značaj u poboljšavanju zdravstvenog stanja učesnika, ovakav vid odvajanja od porodice čini ih samostalnijim i veštijim u brzi o sebi i svojim stvarima, pospešuje njihovu socijalizaciju kroz svakodnevno druženja sa vršnjacima. 

Isplanirane i organizovane aktivnosti, lepo vreme, povoljni uslovi smeštaja i srdačni domaćini omogućili su da mladi sa smetnjama u mentalnom razvoju sa svojim vaspitačima kvalitetno provedu dane na moru i dobro se zabave. Dan smo započinjali doruckom a zatim odlaskom na plažu kako bi smo uživali u jutarnjoj svežini i mirisima mora. Popodnevne sate su nam ispunjavali ručak i odmor  a oko 16h je sledio ponovni odlazak na plažu i nastavak uživanja i druženja. Plivanje, vežbe u vodi i igre loptom omogućile  su da se kod dece i osoba sa smetnjama u razvoju ojaćava muskulatura i na taj nacin pozitivno utiče na korekciju postojećih deformiteta kićme, stopala, držanja tela. Nakon večere posebnu radost izazivale su žurke i šetnje za koje su svi imali energije bez obzira na dnevne aktivnosti. Kao i svake godine organizovana je vožnja brodićem kojim smo obišli susedne plaže i uživali u njihovim lepotama.
Deset dana je proletelo kao tren i ostaje nam da željno izčekujemo nova druženja. Fotografije dočaravaju samo delić pozitivne atmosfere koja je vladala na ovogodišnjoj 62-oj “Školi života” i izazivaće nam osmehe na licima do novog letovanja sledeće godine.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.