• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Utisci sa 61. Škole života na Zlaatiboru

Srećni smo što smo uspešno realizovali šezdeset prvi program „Škola života“ od 17. do 24. marta 2014. Ne želimo da menjamo lokaciju koja se učesnicima sviđa i u kojoj se osećaju bezbedno, tako da smo i ovog puta bili na Zlatiboru u odmaralištu Taksi petrol. Na Školi života je učestvovalo ukupno 37 osoba sa smetnjama u razvoju, od kojih većina živi u porodici, u Beogradu, Pančevu i Srbobranu i devet vaspitača koji su sa njima radili i brinuli o njima. Posebno nam je drago, što su kao pobednici na likovnom konkursu, koji smo organizovali u saradnji sa prijateljima Dečjeg srca, firmom „Quadra graphic“, priliku da prođu program dobile dve devojke sa smetnjama u razvoju iz doma Stamnica.

Po već ustaljenom ritmu, koji izuzetno prija svim učesnicima, jedna grupa učesnika započinje dan odlaskom u prodavnicu i pripremanjem doručka, a ostali gimnastikom, koja se ovog puta, zahvaljujući lepom i sunčanom vremenu održavala napolju. Nakon doručka, krećemo u osvajanje različitih delova Zlatibora. Možemo se pohvaliti, da smo pored šetnje oko jezera po centru i obližnjim proplancima, bili i do spomenika, napravili mali predah u kafiću, posetili većinu lokalnih parkića i terena, na kojima smo brali cveće, ljuljali se, klackali, ali i razvijali svoje motoričke sposobnosti i takmičarski duh, kroz različite ekipne i pojedinačne igre. Slede zasluženi ručak i popodnevni odmor. Zatim radionice, na kojima smo uz korišćenje plastelina, tempera, flomastera, gline, žitarica učili pravila u saobraćaju, karakteristike godišnjih doba, pravili smo instrumente na kojima smo kasnije i svirali… Najzanimljiviji deo dana za sve učesnike je diskoteka, u kojoj naši drugari, pored toga što pevaju i dobro se zabave, imaju mogućnost i da pokažu šta znaju i da se takmiče u igrama kao što su izbor za najbolji plesni par, maskembal, izbor za mis, karaoke…

Koliko nam je bilo lepo, kako smo se zabavljali, učili i družili više od reči govore osmesi svih učesnika koji blistaju na fotografijama. Sve ovo naravno ne bi bilo moguće da nije naših mnogih prijatelja koji su svojim nesebičnim doprinosom omogućili učesnicima da se još jednom dobro provedu, druže, zabave i nauče nove životne aktivnosti koje do sada nisu znali.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.