• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
  Gde se nalazimo?
  Cara Nikolaja II 61a
  ask@ohio.clbthemes.com
  Tel: (+381) 11 33 49 623
  Informacije u vezi posla Email:
  licnipratilac@decjesrce.rs

  Obuka stručnjaka za primenu konketnih postupaka u cilju poboljšanja funkcionalnosti osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju

  Obuka stručnjaka za primenu konkretnih postupaka u cilju poboljšanja funkcionalnosti osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju u Domu za smeštaj odraslih lica Kulini

  Stručnjaci Humanitarne organizacije „Dečje srce“ su u periodu od 10. do 12. februara u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina održali su edukaciju pod nazivom „Obuka stručnjaka za primenu konkretnih postupaka u cilju poboljšanja funkcionalnosti osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju“.

  Cilj edukacije jeste da kroz samorazmatranje i polemisanje o temama važnim za funkcionisanje zaposlenih u institucijama prisutni poboljšaju i usavrše svoje radne kapacitete. Ključne teme ogledaju se u razmatranju i iznošenju problema sa kojima se zaposleni susreću u svakodnevnom radu sa osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju; razumevanju ponašanja i osećanja druge osobe što je osnov za dobru komunikaciju, te je i još jedna od obrađenih problematika upravo bila i ovladavanje veštinama govora i komunikacije. Tokom trodnevne edukacije obrađene su i teme koje se odnose na nepohodnu dokumentaciju koja prati osobe sa smetnjama u razvoju, ličnu higijenu, ishranu, kretanje i bezbednost.

  Tokom trodneve edukacije 80 radnika iz Doma Kulina usavršilo je svoje kompetencije za rad i uspešno završilo Obuku za primenu konkretnih postupaka u cilju poboljšanja funkcionalnosti osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju u Kulini.

  Author avatar
  Dečje srce
  http://decjesrce.rs

  Post a comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.