• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Obuka stručnjaka za primenu konketnih postupaka u cilju poboljšanja funkcionalnosti osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju

Obuka stručnjaka za primenu konkretnih postupaka u cilju poboljšanja funkcionalnosti osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju u Domu za smeštaj odraslih lica Kulini

Stručnjaci Humanitarne organizacije „Dečje srce“ su u periodu od 10. do 12. februara u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina održali su edukaciju pod nazivom „Obuka stručnjaka za primenu konkretnih postupaka u cilju poboljšanja funkcionalnosti osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju“.

Cilj edukacije jeste da kroz samorazmatranje i polemisanje o temama važnim za funkcionisanje zaposlenih u institucijama prisutni poboljšaju i usavrše svoje radne kapacitete. Ključne teme ogledaju se u razmatranju i iznošenju problema sa kojima se zaposleni susreću u svakodnevnom radu sa osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju; razumevanju ponašanja i osećanja druge osobe što je osnov za dobru komunikaciju, te je i još jedna od obrađenih problematika upravo bila i ovladavanje veštinama govora i komunikacije. Tokom trodnevne edukacije obrađene su i teme koje se odnose na nepohodnu dokumentaciju koja prati osobe sa smetnjama u razvoju, ličnu higijenu, ishranu, kretanje i bezbednost.

Tokom trodneve edukacije 80 radnika iz Doma Kulina usavršilo je svoje kompetencije za rad i uspešno završilo Obuku za primenu konkretnih postupaka u cilju poboljšanja funkcionalnosti osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju u Kulini.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.