• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

“Škola životnih veština”

Škola životnih veština je program obuke profesionalaca za procenu i pripremu osoba sa smetnjama u razvoju za što samostalniji život u najmanje restriktivnom okruženju.

Cilj obuke
  • Obuka profesionalaca u sistemu socijalne zaštite za program procene i pripreme osoba sa smetnjama u razvoju za što samostalniji život u najmanje restriktivnom okruženju;
  • Priprema profesionalaca u sistemu socijalne zaštite za proces transformacije institucije i deinstitucionalizacije;
  • Obuka profesionalaca za rad s roditeljima osoba sa smetnjama u razvoju, hraniteljskim porodicama, starateljima i lokalnom zajednicom;
  • Obuka roditelja, hraniteljskih porodica, staratelja i lokalne zajednice za rad s osobama sa smetnjama u razvoju i njihove pripreme za što samostalniji život u najmanje restriktivnom okruženju.

Ciljna grupa profesionalaca za obuku:
Program je namenjen profesionalcima – defektolozima, socijalnim radnicima, psiholozima, pravnicima, pedagozima, lekarima, radnim terapeutima, medicinskim sestrama, negovateljicama koje rade u institucijama; namenjen je i roditeljima dece sa smetnjama u razvoju, hraniteljskim porodicama i starateljima.

Oblast na koju se program odnosi i krajnji korisnici:

  •  Procena opšte sposobnosti i funkcionalnosti osobe sa smetnjama u razvoju, kreiranje individualnih programa i priprema za što samostalniji život u najmanje restriktivnom okruženju.
  •  Krajnji korisnici usluge su osobe sa smetnjama u razvoju koje se nalaze u institucijama, biološkim ili hraniteljskim porodicama, kao i oni koji se nalaze u zajednicama za stanovanje uz podršku. Korisnici su i stručnjaci iz centra za socijalni rad i radnici u institucijama (stručnjaci, radni terapeuti, negovateljice, medicinsko osoblje i dr.), kao i roditelji, staratelji, hraniteljske porodice i svi zainteresovani da rade u oblasti socijalne zaštite).

Edukaciju su prošli zaposleni u institucijama za trajni smeštaj korisnika u Stamnici, Jabuci, Velikom Popovcu, Kulini, Tutinu, Kragujevcu, u dnevnim boravcima u Vladičinom Hanu, Paraćinu, Staroj Pazovi, Odžacima, Beloj Palanci, Šidu, Užicu, Čajetini, itd.

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.