• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Nama je stalo

Promocija socijalne inkluzije osoba sa invaliditetom i njihovih porodica kroz zajedničke aktivnosti u Crnoj Gori i Srbiji. Projekat prekogranične saradnje obuhvata, u Srbiji, Zlatiborski okrug i gradove Užice i Čajetinu i, u Crnoj Gori, gradove Nikšić, Plužina i Šavnik.
Cilj projekta je da promoviše socijalnu inkluziju osoba sa invaliditetom i njihovih porodica kroz zajedničke aktivnosti u Crnoj Gori i Srbiji. Ciljna grupa su osobe sa smetnjama u razvoju iz pomenutih opština, profesionalci koji rade sa njima i koji žele da unaprede svoj rad i razmene iskustva sa drugim profesionalcima.

Projekat se fokusira na uspostavljanje i jačanje prekogranične saradnje javnog i neprofitnog sektora kroz povezivanje centara za socijalni rad,  dnevnih centara i NVO putem zajedničkog organizovanja treninga i seminara, kao i promotivnih aktivnosti i na taj način postavlja uslove za dalje zajedničke aktivnosti i saradnju, kao i rad  sa osobama sa invaliditetom. Očekivani rezultati su da osobe sa invaliditetom povećaju svoje kapacitete za sticanje znanja i životnih veština i da se ojačaju i povećaju znanja i veštine stručnih radnika iz lokalne samouprave i drugih organizacija koje su uključene u formiranju usluga i rade sa osobama sa invaliditetom u zajednici. Projekat traje 11 meseci,  a početak je 17. oktobra 2012. godine, a finansiran je od strane Evropske komisije.

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.