• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

INFORMISANJE JE PUT DO DOSTUPNE USLUGE

“Informisanje je put do dostupne usluge” je finansiran od strane Ministarstva rada i socijalne politike, projekat za unapredenje usluga na lokalnom nivou DILS-a.

Cilj projekta je bolja informisanost o postojecim uslugama osoba sa invaliditetom što ce unaprediti kapacitete njihovih udruženja i pružiti podršku razvoju aktivnosti usmerenih ka njihovoj socijalnoj inkluziji.

Projektom smo obuhvatili 8 gradova iz 2 regionalna centra u Srbiji. Iz Južne Srbije obuhvatili smo gradove: Niš, Aleksinac, Prokuplje i Vranje, a iz Centralne Srbije Paracin, Cuprija, Jagodina i Svilajnac. Projektne aktivnosti su se odnosile na prikupljanje svih informacija o socijalnim, zdravstvenim i prosvetnim uslugama koje mogu da koriste osobe sa invalidetom i njihove porodice.

Realizovana su 2 okrugla stola u Aleksincu i Cupriji gde su okupljeni i pružaoci i korisnici pomenutih usluga. Odštampan je prirucnik koji nosi naziv ,,Informisanje je put do dostupne usluge“ koji sadrži zakonske propise koji mogu da olakšaju i unaprede život osoba sa invaliditetom kao i sve socalne, obrazovne i zdravstve usluge koje se pružaju u pomenutim lokalnim zajednicama. Posebno treba naglasiti da je na okruglim stolovima koji su održani pokrenuta inicijativa da svi pružaoci usluga razmenjuju informacije i da medusobno razmenjuju iskustva u cilju poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

Projekat je trajao od od 28.10.2011 do 31.05.2012 god.

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.