• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
  Gde se nalazimo?
  Cara Nikolaja II 61a
  ask@ohio.clbthemes.com
  Tel: (+381) 11 33 49 623
  Informacije u vezi posla Email:
  licnipratilac@decjesrce.rs

  Tri sedmodnevne “Škole života” u okviru projekta

  Projekat ,,Škola života“ je imao za cilj integraciju osoba sa smetnjama u razvoju u društvo vršnjaka kao i organizovanje 3 sedmodnevne Škole života na kojima će se raditi osamostaljivanje osoba sa smetnjama u razvoju iz institucije ,,Kulina“ i ,,Gvozden Jovančićević“. Učesnici su bile 48 osobe sa smetnjama u mentalnom razvoju iz pomenutih institucija, 48 osobe iz redovnih škola ,,Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi i ,,Vožd Karađorđe“ iz Aleksinca i 6 njihovih nastavnika. Iz institucija će učestvovati i 12 njihovih vaspitača.
  Organizovane su pripremne aktivnosti u školama i institucijama, kao i zajedničke aktivnosti predstavnika iz škole i institucija. Škole života su organizovane u hotelu,,Sunce“ u Soko Banji, U hotelu ,,Babin zub“ na Staroj Planini i u odmaralištu ,,Rtanj“ na Kopaoniku.
  Rezultati: 58% osoba sa smetnjama u razvoju je pokazalo da je samostalno u obavljanju aktivnosti koje su neophodne za samostalni život, deca iz redovnih škola su u 84% slučajeva pokazala da imaju drugačije mišljenje i pozitivan stav o osobama sa smetnjama u razvoju. Nastavnici iz redovnih škola su se po prvi put sreli sa osobama sa smetnjama u razvoju. Njihovo mišljenje o deci sa smetnjama u razvoju i njihovim sposobnostima se u potpunosti promenilo, čak 92 % se izjasnilo da su projektne aktivnosti u potpunosti promenile stav prema osobama iz institucija.
  Projekat je finansiran od strane Ministarstva rada i socijalne politike.
  Realizacija projekta je počela 10. januara 2005. god. i trajala je 6 meseci.

  Author avatar
  Dečje srce
  http://decjesrce.rs

  Post a comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.