• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Gde se nalazimo?
Cara Nikolaja II 61a
ask@ohio.clbthemes.com
Tel: (+381) 11 33 49 623
Informacije u vezi posla Email:
licnipratilac@decjesrce.rs

Tri sedmodnevne „Škole života“ u okviru projekta

Projekat ,,Škola života“ je imao za cilj integraciju osoba sa smetnjama u razvoju u društvo vršnjaka kao i organizovanje 3 sedmodnevne Škole života na kojima će se raditi osamostaljivanje osoba sa smetnjama u razvoju iz institucije ,,Kulina“ i ,,Gvozden Jovančićević“. Učesnici su bile 48 osobe sa smetnjama u mentalnom razvoju iz pomenutih institucija, 48 osobe iz redovnih škola ,,Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi i ,,Vožd Karađorđe“ iz Aleksinca i 6 njihovih nastavnika. Iz institucija će učestvovati i 12 njihovih vaspitača.
Organizovane su pripremne aktivnosti u školama i institucijama, kao i zajedničke aktivnosti predstavnika iz škole i institucija. Škole života su organizovane u hotelu,,Sunce“ u Soko Banji, U hotelu ,,Babin zub“ na Staroj Planini i u odmaralištu ,,Rtanj“ na Kopaoniku.
Rezultati: 58% osoba sa smetnjama u razvoju je pokazalo da je samostalno u obavljanju aktivnosti koje su neophodne za samostalni život, deca iz redovnih škola su u 84% slučajeva pokazala da imaju drugačije mišljenje i pozitivan stav o osobama sa smetnjama u razvoju. Nastavnici iz redovnih škola su se po prvi put sreli sa osobama sa smetnjama u razvoju. Njihovo mišljenje o deci sa smetnjama u razvoju i njihovim sposobnostima se u potpunosti promenilo, čak 92 % se izjasnilo da su projektne aktivnosti u potpunosti promenile stav prema osobama iz institucija.
Projekat je finansiran od strane Ministarstva rada i socijalne politike.
Realizacija projekta je počela 10. januara 2005. god. i trajala je 6 meseci.

Author avatar
Dečje srce
http://decjesrce.rs

Post a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.