• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
  Gde se nalazimo?
  Cara Nikolaja II 61a
  ask@ohio.clbthemes.com
  Tel: (+381) 11 33 49 623
  Informacije u vezi posla Email:
  licnipratilac@decjesrce.rs

  KORAK DALJE

  Cilj projekta je integracija osoba sa smetnjama u razvoju iz institucija ,,Srce u Jabuci” (kod Panceva) i ,,Nikola Šumenkovic” iz Stamnice i dece iz redovnih škola iz njihovih lokalnih sredina u društvenu zajednicu kao i razbijanje predrasuda o osobama sa smetnjama u razvoju kroz zajednicke aktivnosti i druženje. Projektom su organizovane 3 integrativne sedmodnevne „Škole života“ sa 48 ucesnika; osobama iz institucije i dece iz redovnih škola iz Stamnice i Jabuke. Sve aktivnosti su koncipirane tako da sva deca ucestvuju: kvizova znanja, igre snalaženja, sportske igre i takmicenja kao i kreativne radionice.

  Rezultati ovog projekta su: osobe sa smetnjama u razvoju su se ukljucile u sve aktivnosti, deca iz redovne škole su prihvatila decu sa smetnjama u razvoju; sa njima se druže, ucestvuju u aktivnostima, pomažu im i nemaju strah od njih kao što su imali na pocetku projekta. Lokalna zajednica upoznavanjem sa ovim osobama postaje otvorenija prema njima i želi da se ukljuci i da im pomogne.

  Projektne aktivnosti su sprovedene u Beogradu, Jabuci, Stamnici, Rudniku i Zlatiboru. Projekat je finansiran od strane Ministarstva rada i socijane politike, a trajao je od 1.1 – 1.7.2004.god.

  Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.