• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.

Zvuci srca 

Radno-okupacioni centar sastoji se iz tri dela – kafića, kreativne radionice i prodavnice „Srcotvornica“ u kojoj se prodaju proizvodi koje su stvorile osobe sa smetnjama u razvoju uz podršku radnih asitenata.  U radnom centru je radno angažovano 15 osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju, punih 8 sati dnevno, na poziciji konobara, šankera ili prodavca. Još četrnaestoro njih dolazi, nekoliko puta nedeljno i angažuje se na raznim aktivnostima u radionici. Ovde imaju mogućnost da izraze kreativnost, kao i da provedu vreme na način koji je zabavan i koristan. Oni u saradnji sa radnim asistentima prave razne proizvode od dekupaža, štampaju majice, šolje, hemijske, šiju cegere, torbice, rančiće, prave svećnjake. Učestvuju u celokupnom procesu stvaranja, shodno svojim mogućnostima. Takođe, zajedno sa svojim radnim asistentima uče da održavaju higijenu prostora. To je način na koji stiču dobre navike i postaju odgovorniji.

Velika dobrobit ovog centra za osobe sa smetnjama u razvoju prepoznata je i na mentalnom i na fizičkom nivou. On im je omogućio da postanu korisni članovi društva čime raste i njihovo samopoštovanje i osećaj sopstvene dobrobiti. Zatim, dobili su priliku da se u potpunosti socijalizuju, na ovom mestu imaju mogućnost da se druže sa kolegama, prijateljima ali i da svakodnevno razgovaraju sa mušterijama i stiču nove socijalne i komunikacione veštine. Na kraju, u radnom centru oni se osamostaljuju i bivaju spremniji za budući život, a takođe imaju i priliku da izraze svoju kreativnost i zadovolje svoje potrebe, aspiracije i želje.

Mi kontinuirano radimo na stvaranju inovativnih mogućnosti za njih u okviru radnog centra. Ali i van njega. Trenutno je u izgradnji još jedan radni centar u Vrčinu, što će stvoriti još mogućnosti za zapošljavanje marginalizovanih grupa i poboljšanju njihovog kvaliteta života na više nivoa.

Posetite kafe-restoran „Zvuci srca“
Čuburska 12, 11000, Srbija
RADNO VREME
Ponedeljak – Petak : 09:00 – 20:00
​​Subota: 12:00 – 20:00
Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.