• Humanitarna organizacija za pružanje podrške osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.

Vreme je za moje slobodno vreme

Program socijalne inkluzije ima za cilj pripremu i podršku prilikom uključivanja osoba sa smetnjama u razvoju u društvene i kulturne aktivnosti zajednice u kojoj žive.

Naš stručni tim svakodnevno radi na pronalaženju aktivnosti u zajednici u koje uključuje osobe sa smetnjama u razvoju. Aktivnosti su društveno-kulturnog i sportskog karaktera, podrazumevaju odlazak u pozorište, bioskop, operu, koncert, šetnje u prirodi, odlazak na sportske događaje i različite vrste manifestacija, kao i organizovane sportske aktivnosti namenjene osobama sa smetnjama u razvoju.
Stručnjaci i volonteri naše organizacije, sa velikim entuzijazmom i motivacijom nastoje stvaranju prijateljskog odnosa sa osobama sa smetnjama u razvoju i kroz taj odnos ih na pozitivan način uče ponašanju u grupi i na javnim mestima. Ovakav pristup je do sada pružio veoma pozitivne efekte, nakon nekoliko meseci kod svake individue notirana je velika promena u ponašanju unutar socijalne sredine.
Naš tim kroz ove aktivnosti ima priliku da sagleda mogućnosti i potrebe svakog pojedinaca, što nam je ključno u daljem radu koji je sa ciljem njihovog što većeg uključivanja i napredovanja.

Ciljna grupa programa su osobe sa smetnjama u mentalnom razvoju iz bioloških, hraniteljskih porodica, institucija, deca i odrasli iz socijalno nestimulativnog okruženja. Zbog prirode aktivnosti i mogućnosti koje osobama sa smetnjama u razvoju ovaj priogram pruža, nazvali smo ga „vreme je za moje slobodno vreme“.

PRIJAVI SE za više informacija --->

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo.