Vesti Kroz Beograd zvukom do cilja

Kroz Beograd zvukom do cilja

Projekat Kroz Beograd zvukom do cilja Humanitarna organizacija Dečje srce realizuje u partnerstvu sa organizacijom Gradska organizacija slepih Beograd. Projekat je finansiran od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uz pismo podrške Grada Beograda ovom projektu. 
Slepe i slabovide osobe mogu iskusiti različite oblike isključivanja, što ih može omesti ili sprečiti u pristupu i korišćenju zdravstvenih, socijalnih i obrazovnih usluga ali i ograničiti njihovo učešće u građanskom životu. Usluge podrške i korišćenje asistivnih tehnologija omogućavaju osobama sa invaliditetom samostalno kretanje i zauzimanje jednakog učešća i aktivnog delovanja u široj lokalnoj zajednici. Pristup sredstvima i uređajima asistivnih tehnologija smatra se preduslovom za postizanje jednakih mogućnosti, uživanje ljudskih prava i dostojanstven život. 
Imajući u vidu da u gradu Beogradu postoji nedovoljan broj semaforizovanih raskrsnica, evidentna je bila potreba da se u Beogradu postavi dodatni broj semafora sa zvučnom signalizacijom. Projektom Kroz Beogad zvukom do cilja obezbeđeno je postavljanje 503 dodatnih uređaja zvučne signlaizacije na još 65 raskrsnica na svih 17 opština, čime će se obezbedili uslovi za ravnopravno učešće svih građana u život lokalne i šire društvene zajednce.
Takođe, izražavamo zahvalnost za podršku koju je grad Beograd pružio projektu Humanitarne organizacije Dečje srce i Gradske organizacije slepih Beograda pod nazivom „Kroz Beograd zvukom do cija“, čime je otvorena mogućnost za prepoznavanje njegovog značaja, a potom i realizaciju.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs