Vesti Ojačani kapaciteti pružaoca socijalnih usluga u Valjevu

Ojačani kapaciteti pružaoca socijalnih usluga u Valjevu

Projekat Razvoj održivih usluga u zajednici na području Zapadne Srbije koji Grad Valjevo realizuje u parnerstvu sa Karitas Valjevo, Društvom za cerabralnu paralizu Valjevo i Centrom za društveno ekonomski razvoj iz Jagodine, doprineće uspostavljanju i unapređenju socijalne usluge Pomoć u kući za osobe sa invaliditetom. Projektom, koji uvođenjem novih usluga doprinosi socijalnoj inkluziji i poboljšanju kapaciteta grada Valjeva, biće obuhvaćeno 70 korisnika ove marginalizovane grupe stanovništva iz gradskog, prigradskog i seoskog područja. Cilj je osnaživanje osoba sa invaliditetom, njihovo uključivanje u društvenu zajednicu i konkretna pomoć stručnog osoblja u procesu prevazilaženja zdravstvenih i drugih problema sa kojima se svakodnevno suočavaju i zbog kojih im je kvalitet života na veoma niskom nivou.
U okviru pomenutog projekta održane su dve edukacije Škola životnih veština i Interni monitoring i evaluacija usluga u sistemu socijalne zastite u organizaciji H.O. Dečje srce.
Program Škola životnih veština se nametnula kao dobar metodološki program koji nudi sadržaje neophodne osoblju koje će usmeravati aktivnosti ka realizaciji programa. Drugu obuku Interni monitoring i evaluacija usluga u sistemu socijalne zastite održali su akreditovani treneri Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu. Obuke su pomogle da se kapaciteti osoblja zaposlenog u uslugama socijalne zaštite podignu na viši nivo i obezbede kvalitetnije pružanje usluga.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs