Vesti Individualna podrška detetu za nesmetano obrazovanje

Individualna podrška detetu za nesmetano obrazovanje

Individualna podrška detetu za nesmetano obrazovanje

Na novembarskom konkursu, naša organizacija, „Dečje srce“ odabrana je za sprovođenje projekta „Individualna podrška detetu za nesmetano obrazovanje“ koji je podržan od strane gradske uprave Grada Beograda – Sekretarijata za socijalnu zaštitu. Projekat ima za cilj kreiranje, struktuisanje i institucionalizaciju usluge „Lični pratilac dece“, a sama usluga će se realizovati na teritorijama svih opštna grada Beograda tokom 8 meseci, od 01.12.2014. do 31.07.2015. godine.


Dana 9.12.2014. godine u Starom dvoru potpisan je ugovor kojim će lične pratioce dobiti 140 učenika. Dokument o angažovanju ličnih pratioca koji će decu voditi u škole i sa njima boraviti potpisali su Jasmina Ivanović, sekretarka za socijalnu zaštitu i Goran Rojević ispred organizacije “Dečje srce“. Samom potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Grada Beograda Siniša Mali.


Realizacija projekta podrazumeva i 7 trodnevnih edukacija koje će pohađati ukupno 150 budućih ličnih pratioca. Obuku će realizovati Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Ivanjica koji su ujedno i autori programa obuke za LPD. Nova grupa pratilaca, biće angažovana sa početkom drugog školskog polugodišta.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs