Vesti Osnivanje volonterskog servisa

Osnivanje volonterskog servisa

U okviru projekta „Delujemo jer nam je stalo“ – Jačanje pluralizma društva prema osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama predstavnici Humanitarne organizacije „Dečje srce“ su održali sastanak sa predstavnicima volontera, kao i partnerima projekta u prostorijama Udruženja „MNRO“ u Jagodini 20. februara 2014. godine.

Obzirom da je jedan od specifičnih ciljeva jačanje kapaciteta osoba koje će raditi sa osobama sa smetnjama u razvoju (volontera, studenata), a da je jedna od projektnih aktivnosti i Jačanje kapaciteta studenata Pedagoškog fakulteta i Visoke medicinske škole, kao jedan od rezultata koji želimo da postignemo projektom jeste i osnivanje volonterskog servisa, koji bi funkcionisao na sve tri opštine (Paraćin, Jagodina, Ćuprija). Sastanku su prisustvovali svi partneri projekta, kao i dve predstavnice volontera, iz Jagodine i Ćuprije, koje su izrazile želju da se aktvinije uključe i pokrenu njegovo osnivanje.

U toku sastanka, predstavnicama volontera su date jasne smernice kako da započnu sa aktivnostima volontera i koji bi bili prvi koraci, pre nego što zvanično i osnuju organizaciju.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs