Kriterijumi za prijem dece u uslugu Lični pratilac deteta

Humanitarna organizacija  „Dečje srce“ se prilikom kreiranja kriterijuma za prijem dece u uslugu Lični pratilac deteta vodila odlukama o pružanju usluge socijalne zaštite. Odlukom o Izmenama i dopunama odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite pod tačkom 1.2.a Lični pratilac deteta, Član 14v (Službeni list Grada Beograda br.4 iz 08.02.2016. godine) ističe se da:
Usluga ličnog pratioca deteta obezbeđuje se u trajanju do 40 časova nedeljno, u skladu sa procenjenim potrebama korisnika, o čemu odlučuje Gradski centar za socijalni rad u Beogradu rešenjem. Pri utvrđivanju potreba i celishodnih obezbeđivanja usluge lični pratilac deteta, Gradski centar posebno će ceniti porodični status domaćinstva deteta sa smetnjama u razvoju, kao i stepen podrške, a u skladu sa propisanim standardima za pružanje usluga socijalne zaštite.
Prednost će imati deca iz jednoroditeljskih porodica, koje nemaju drugih članova porodičnog domaćinstva koji mogu preuzeti brigu o detetu, kao i deca sa I i II stepenom podrške.

lpd pero

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs