Fokus grupa “Proces deinstitucionalizacije i transformacije institucije kroz jačanje kapaciteta ključnih aktera i osnaživanje socijalnih servisa”

Druga aktivnost u okviru projekta „Put od institucije do samostalnog života“ bila je fokus grupa pod nazivom „Proces deinstitucionalizacije i transformacije institucije kroz jačanje kapaciteta ključnih aktera i osnaživanje socijalnih servisa“. Ovaj projekat se realizuje sa ciljem jačanja kapaciteta ključnih aktera transformacije institucije, deinstitucionalizacije i socijalne inkluzije osoba sa intelektualnim smetnjama u lokalnu zajednicu, a finansiran je od strane Evropske unije u okviru projekta Otvoreni zagrljaj. Fokus grupa je održana u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina 29.8.2014. a prisustvovali su stručni tim i direktor doma, kao i predstavnici H.O. „Dečje srce“, ukupno petnaestoro učesnika.


Tokom fokus grupe, prisutni su se složili i shvatili važnost procesa transformacije i neminovne potrebe za unošenjem novina. Pored toga, prisutni su shvatili da ta promena i pokret ne dolazi negde „spolja“ već da su oni ti koji treba da razmiljšaju i pokrenu nove predloge i daju rešenja kako bi ovaj proces bio pozitivan za sve aktere u njemu.

 

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs