Projekti Realizovani projekti Podrška deinstitucionalizacije dece sa težim i teškim smetnjama u razvoju trenutno smeštenim u Kulini Podrška deinstitucionalizacije dece sa težim i teškim smetnjama u razvoju trenutno smeštenim u Kulini

Podrška deinstitucionalizacije dece sa težim i teškim smetnjama u razvoju trenutno smeštenim u Kulini

Cilj projekta je stvaranje uslova za deinstitucionalizaciju dece sa težim i teškim smetnjama u razvoju smeštene u rezidencijalnu ustanovu u Kulini odnosno za obezbedivanje kontinuiteta podrške u lokalnoj zajednici. Lokacije na kojima se odvijaju projektne aktivnosti: Kulina, Aleksinac, Niš i Negotin.

Ciljna grupa:

  •  36 dece sa težim i teškim smetnjama u razvoju iz institucije u Kulini koja ce biti premeštena u male domske zajednice.
  •  Osoblje doma Kulina koje ce biti ukljuceno u pružanje podrške procesu izlaska dece iz institucije
  •  Zaposleni u MDZ

Aktivnosti: Ispitivanje potreba za podrškom u uslugama u lokalnoj zajednici u Aleksincu, Nišu, Negotinu, Kreiranje plana podrške deci u MDZ, posete osoblja iz MDZ Aleksinac, Negotin i Niš, Zajednicke aktivnosti za decu koja idu u MDZ, Zastupanje dece za korišcenje usluga u zajednici, Uspostavnje kontakta sa biološkim ili hraniteljskim porodicama,prilagodavanje usluga , podrška prilikom izlaska dece , interventna podrška deci u MDZ, podrška zdravstvenoj zaštiti dece, prenošenje prakticnog znanja zaposlenima u MDZ....

Ocekivani rezultati: Osoblje u MDZ pripremljeno za prihvatanje dece iz Kuline i rad sa njima; Deca su pripremljena za prelazak u MDZ; lokalna zajednica senzibilisana, a deca u zajednici mogu da koriste sve zdravstvene, obrazovne i socijalne usluge i pogodnosti.

Projekat je finansiran od strane Ministarstva rada i socijalne politike, Sektor za brigu o porodici. Projektne aktivnosti su u toku i trajace do 30 novembra.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs