Seminar za OCD u Ćupriji

Dvodnevna edukacija „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva“ održana je 21. i 22. oktobra 2013. godine u prostorijama Centra za porodični smeštaj u Ćupriji, a namenjena članovima organizacija koje se bave osobama sa invaliditetom iz Ćuprije. Edukacija je održana u okviru projekta „DELUJEMO, JER NAM JE STALO“Jačanje pluralizma društva prema osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama koji je finansiran od strane Evropske Unije, a u okviru programa Evropskog Instrumenta za Demokratiju i Ljudska Prava (EIDHR) uz podršku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike. Cilj ove edukacije je ojačavanje i pomoć organizacijama civilnog društva u pružanju pomoći osobama sa invaliditetom kako da ostvare i izbore se za svoja prava.

Učesnici edukacije su pripadnici različitih udruženja građana iz Ćuprije što je dalo mogućnost da se učesnici bolje upoznaju, razmene iskustva funkcionisanja njihovih organizacija, kao i da se umreže stručnjaci i volonteri različitih oblasti u cilju poboljšanja daljeg rada sa osobama sa invaliditetom. Organizacije iz kojih su učesnici treba da se umreže i da budu jedinstvene u pravljenju strategije zajedničkog delovanja. Od velikog značaja su bile i teme koje se odnose na pokretanje usluga u zajednici, te su neke od tema seminara bile: pravni okvir, načini finansiranja, izrada predloga projekata, licenciranje usluga, minimalni standardi pružanj usluga socijalne zaštite...

Oba dana seminara su prošla u prijatnoj i radnoj atmosferi u okviru koje su se svi osećali dobro i imali slobodu da pitaju i razrerše sve nedoumice na koje su nailazili u svom dotadašnjem radu. Učesnici su takođe pokazali izuzetno interesovanje za teme koje su bile obrađivane i pokazali veliko zadovoljstvo što su imali prilike da učestvuju na ovakvoj vrsti edukacije.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs