Radionica „Naš grad otvoren dom“

Radionica „Naš grad otvoren dom“

U okviru projekta „Naš grad je naš dom“, oktobra 2014. godine održana je radionica „Naš grad otvoren dom“. Ova radionica održana u prostorijama JNIRTVP – preduzeća radiodifuzne delatnosti u okviru koga funkcionišu lokalna ALT televizija i radio. Učesnici radionice su bili zaposleni u lokalnoj medijskoj kući, novinari, kamermani, tehničko osoblje, njih 11 i petnaest osoba sa teškim i težim intelektualnim i mentalnim teškoćama.


Radionica je realizovana u međusobnoj interakciji zaposlenih u lokalnoj ALT televiziji i radiju i osoba sa teškoćama, kao zajednička aktivnost u prijatnoj i pozitivnoj atmosferi. Objašnjeno je kako se odvija rad u medijskoj kući, kao i značaj posla koji obavljaju. Posetiocima je bilo omogućeno da sednu na mesta zaposlenih i da i sami, uz objašnjenja i pomoć zaposlenih prate dešavanja na monitorima, kontrolišu ton, sliku, puste spot ili muziku što je izazvalo njihovu veliku radost. Poseban utisak na posetioce je ostavio ulazak u TV studio gde su imali priliku da im novinari objasne kako se snima emisija. Imali su i priliku da dobiju mikrofon i pevaju, kao i da gledaju sebe na monitoru dok pevaju. Pevali su svoje omiljene pesme kao da se oni sami pojavljuju na televiziji, što je izazvalo oduševljenje i želju da svi učestvuju. Radionica je nastavljena tako što su novinari odveli svoje goste da im pokažu studio u kome se snimaju radio emisije, gde su imali mogućnost da izaberu muziku koju vole, nakon čega je ista emitovana.
R.A. (16): „Bilo je sjajno! Mnogo bih volela ovde da radim! Pevali smo, snimali su nas, mi smo mogli da snimamo, a i bili smo u studiju koji gledamo svakog dana na televiziji!“
Ovakav način učešća koji je omogućen osobama sa intelektualnim i mentalnim invalidtetom je izazvao veliko zadovoljstvo kod njih, dok su zaposleni u više navrata izrazili zadovoljstvo zbog ukazane mogućnosti da budu domaćini i približe im ono čime se bave.

 

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs