Seminar "Jačanje kapaciteta pružalaca struktuisanih socijalnih usluga"

U okviru projekta „Naš grad je naš dom“, koji je finansiran od strane Evropske komisije u okviru projekta Otvoreni zagrljaj, održan je prvi seminar pod nazivom „Jačanje kapaciteta pružalaca struktuisanih socijalnih usluga“. Seminar je održan u sali Doma „Hristina Markišić“ u Aleksincu, okupljena ciljna grupa bili su predstavnici struktuisanih socijalnih usluga (Gerontološki centar “Jelenac“, Mala domska zajednica, Predah zaštita, Dnevni boravak, Društvo za pomoć MNRO). Seminar je trajao dva dana 3. i 4.9.2014., a prisustvovalo je ukupno 16 učesnika i tri stručnjaka (voditelja).


Cilj seminara bio je razvijanje potrebnih veština, kako bi se povećala znanja stručnjaka do nivoa da pomogne korisniku usluge da dostigne najviši nivo osamostaljivanja i participacije, da se omogući da u što većoj meri ostvari komunikaciju sa spoljnom sredinom , izgradi socijalni kapital i da se socijalno uključi u lokalnu zajednicu.
Evaluacijom završnog upitnika dobijeni su sledeći podaci:
Da bi se pružala kvalitetnija uslugu, potrebna je pomoć drugih pružaoca, od lokalne samouprave, od resornog Ministarstva, Centra za socijalni rad.
Osnivanjem mreže, lakše bi se dolazilo do potrebnih podataka, bilo bi više prostora za razmenu iskustava, da bi se pružao kvalitetniji rad, organizovale bi se zajedničke aktivnosti;
Kao nedostatke da bi se usluga u kojoj rade licencirala, učesnici navode: nedostatak standarda, adekvatan kadar, veći nivo podrške, procedure i zakonski okvir.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs