Seminar "Jačanje kapaciteta pružaoca medicinskih usluga"

U okviru projekta „Naš grad je naš dom“- Pilotiranje modela socijalne inkluzije za osobe sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama u cilju stvaranja boljih uslova života za sve građane kroz bolji, sistematičniji i organizovaniji pristup korišćenjem postojećih resursa u zajednici, u Aleksincu je 6. i 7. septembra 2014. održan seminar „Jačanje kapaciteta pružalaca medicinskih usluga“. Seminaru su prisustvovali pružaoci medicinskih usluga, različitih profila zaposleni u medicinskim uslugama u zajednici (dom zdravlja, bolnica, hitna medicinska služba, stomatološka služba) kao i medicinsko osoblje zaposleno u socijalnim uslugama (Dom za odrasla lica Kulina, Dom za duševno obolela lica Tešica). Cilj održanog seminara bio je podizanje nivoa komunikacije između medicinskih radnika i osoba sa mentalnim i intelektualnim poteškoćama.


Kao što se moglo pretpostaviti učesnici seminara su otežanu komunikaciju naveli kao ključni razlog socijalne isključenosti osoba sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama. Težeći ka ostvarenju cilja, kroz teorijske i praktične primere i smernice edukatori su uticali na podizanje kompetencija prisutnih za ostvarivanje dobre komunikacije, koja predstavlja i preduslov ostvarivanju saradnje između pacijenta, medicinske sestre, lekara za dijagnostikovanje i tretman pacijenata sa intelektualnim i mentalnim smetnjama.
Analiza Evaluacionog upitnika dovela je do saznanja da su učesnici veoma zadovoljni proteklim seminarom, da su predavača uspeli da ispune početna očekivanja, kao i da su na prihvatljiv i svima razumljiv način izlagali zadate teme. Primenljivost sadržaja seminara su svi učesnici visoko ocenili, bilo da su imali prethodno iskustvo u radu sa ovom populacijom ili ne.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs