Fokus grupa "Razvoj lokalne strategije socijalne inkluzije osoba sa mentalnim i intelektualnim invaliditetom"

U okviru projekta „Naš grad je naš dom“, održana je druga po redu fokus grupa. Tema ove fokus grupe bila je „Razvoj lokalne strategije socijalne inkluzije osoba sa mentalnim i intelektualnim invaliditetom“. Fokus grupa je održana 2.9.2014. u sali Doma „Hristina Markišić“ u Aleksincu. Ukupno je bilo petnaestoro učesnika (predstavnici opštine, Centra za socijalni rad, roditelja i pružalaca socijalnih usluga).

Fokus grupu je otvorila predstavnicaCentra za socijalni rad Aleksinac pozdravljanjem prisutnih i iznošenjem  osnovnih informacija o projektu „Naš grad je naš dom“ koji je finansiran od strane Evropske unije u okviru projekta Otvoreni zagrljaj. Predstavnik H.O. „Dečje srce“ predstavio je cilj okupljanja tj. temu „Razvoj socijalne strategije“. Opština Aleksinac je jedna od prvih koja je napravila strateški plan, ali važenje je isteklo te se pristupilo izradi nove strategije. Napravljena je radna grupa, određena je misija i vizija, principi i vrednosti na kojima se strategija zasniva, prikupljeni su potrebni podaci iz različitih sistema, a sada se definišu strateški ciljevi,  i treba da se urade akcioni planovi. Projekti koji se finansiraju od strane EU imaju za cilj transformaciju u cilju deinstitucionalizacije i povratak korisnika na smeštaju u porodice a procena je da će se to uraditi za 15 korisnika od 87 koliko ih ima na opštini, kao i prevencija deinstitunalizacije. Plan strategije treba da sadrži plan socijalnih usluga, a u ovoj fazi rada može se raditi na definisanju strateških ciljeva.

Postavljeni ciljevi koje svi žele da ostvare jesustabilna zajednica,dostojanstven život,mogućnost zadovoljenja potreba korisnika,uspostavljanje lokalne usluge socijalne zaštite,dostupnost usluga,stalnost – kontinuitet usluge. 

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs