Fokus grupa "Mreža za pružanje integrisanih usluga"

Po projektu „Naš grad je naš dom“ 1.9.2014. održana je fokus grupa u prostorijama MDZ Aleksinac. Cilj fokus grupe bio je uspostavljanje mreže koja obezbeđuje organizovano i kontinuirano prikupljanje podataka i istraživanje potreba i položaja korisnika i njihovih porodica.
Fokus grupi prisustvovalo je 14 predstavnika različitih socijalnih usluga i lokalne samouprave. Prisutni su uzeli aktivno učešće tokom razmene informacija, stavova, ideja po pitanju uspostavljanje Mreže za pružanje integrisanih usluga. Nosioci projekta (predstavnici Opštine Aleksinac) su predstavili projekat, aktivnosti i očekivane rezultate.

Nakon predstavljanja učesnika utvrđeno je da su predstavnici svih socijalnih usluga uradili niz koraka koji vode ka formiranju mreže. Jedan od tih koraka jeste potpisivanje i overavanje protokola o međusobnoj saradnji. Potrebu da budu članovi mreže, svojim potpisom potvrdilo je šesnaest pružaoca usluga koji pripadaju uslugama koje je formirala država, lokalna zajednica i organizacije civilnog društva. Zaključak svih predstavnika usluga prisutnih na sastanku bio je da mreža nema:
1. Jasan cilj, zadatke i aktivnosti
2. Strukturu
3. Podelu uloga
4. Program rada
5. Telo koje će njome upravljati.
Predstavnici lokalne zajednice, kao i predstavnici socijalnih usluga složili su se da svi okupljeni oko mreže mogu raditi mnogo više na poboljšanju kvaliteta života svojih korisničkih grupa; struktuisanju i institucionalizaciji usluga koje nude; uticanju na javno mnjenje; uticaju na državne strukture; pokretanje novih usluga.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs