U okviru projekta "Mi radimo budućnost gradimo" održana su još dva treninga za roditelje

U prostorijama H.O. Dečje srce održana su još dva dvodnevna treninga za roditelje čija su deca uključena u program radnog osposobljavanja u okviru projekta "Mi radimo budućnost gradimo". Prvi dvodnevni trening održan je 12. i 13. februara, a drugi sledeće nedelje 19. i 20. februara. Na ovim treninzima motivisano je još 30 roditelja/staratelјa za aktivno uključivanje njihove dece na tržište rada.
Prvog dana treninga roditelji su kroz interaktivne radionice upoznavali sa zakonskim regulativama i strategijama u okviru zapošljavanja osoba sa mentalnim i/ili intelektualnim smetnjama. Pored zakonskog dela pričali smo i o socijalnom preduzetništvu, o pokretanju socijalnog preduzeća, kako obezbediti održivost preduzeća i na koji način plasirati proizvode.
Drugog dana roditelji su sa trenerima, kroz kreativne radionice i igre uloga, učili kako da odgovore na potrebe njihove dece, na koji način da usklade radno vreme sa mogućnostima njihove dece, kao i kako da odgovore na zahteve poslodavaca prilikom radnog angažovanja.
Održanim treninzima roditelji/staratelji osoba koje su uključene u projekаt motivisani su i senzibilisani za pružanje adekvatne podrške i podstreka u procesu sticanja radnih kompetencija i veština.
Projekat "Mi radimo budućnost gradimo" realizuje Humanitarna organizacija "Dečje srce" u saradnji sa Srednjom zanatskom školom. Implementacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unuje, Delegacije Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Vladom Republike Srbije, tačnije Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU, a u okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou, kroz program LOT2 Socijalne biznis inicijative.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs