Radna akcija i prelazak dece u MDZ u B. Koviljači

U okviru projekta „Podrška deinstitucionalizaciji dece sa težim i teškim smetnjama u razvoju iz ustanove za rezidencijalni smeštaj u Kulini“ naši predstavnici boravili su od 28.11. do 7.12.2012. u Maloj domskoj zajednici u Banji Koviljači sa ciljem pružanja podrške zaposlenima.

Rame uz rame sa zaposlenima doma prošli smo od grube, početne, do završne faze radova kada je u pitanju priprema prostora za prelazak dece. Aktivno smo učestvovali u farbanju, krečenju, kupovini igračaka, zavesa, posteljine i ostalih potrebština za što prijatniji boravak dece. U opremanju i personalizaciji prostora učestvovali su i naši brojni donatori iz lokalnog sektora obezbeđujući proizvode iz svojih asortimana (dušeke, pidžame, peškire, higijenska sredstva...).

U Malu domsku zajednicu u Banji Koviljači došlo je, za sada, sedmoro dece, a ukupno će brojati dvanaest štićenika koji će naknadno preći. Dana 5.12.2012. radost u prostor unelo je trojica dečaka i četiri devojčice sa velikom radoznalošću i potrebom da ispitaju prostor u kome su se našli, da upoznaju ljude koji sada imaju veoma važnu ulogu - da budu modeli roditelja koje će deca usvajati i na taj način doprineti smislu Male domske zajednice čiji je cilj da na što adekvatniji način dočara porodičnu atmosferu. Tokom boravka u MDZ pružali smo podršku zaposlenima pružajući praktične savete i uputstva za rad sa konkretnom grupom sa kojom će raditi.

Naš odlazak u Banju Koviljaču iskoristili smo i za odnošenje brojnih poklona za dečicu bez roditeljskog staranja koji borave u zasebnoj radnoj jedinici u okviru iste ustanove.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim ljudima dobre volje koji su dali svoj doprinos da i ova dečica ostvare bolje uslove života.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs