Dvodnevna podrška MDZ u Banji Koviljači

U okviru projekta „Podrška deinstitucionalizaciji dece sa težim i teškim smetnjama u razvoju iz ustanove za rezidencijalni smeštaj u Kulini“ predstavnica Humanitarne organizacije „Dečje srce“ boravila je u Maloj domskoj zajednici, u Banji Koviljači 14. i 15. decembra 2012. sa ciljem pružanja podrške zaposlenima u organizaciji i radu sa decom sa smetnjama u razvoju koja su prešla iz Doma Kulina. Tom prilikom, održani su sastanci sa zaposlenima na kojima je razgovarano o dosadašnjim utiscima zaposlenih o deci i radu sa njima. Zaposleni su izneli nedoumice koje su imali vezano za rad sa decom, te su im dati predlozi kako da ih prevaziđu. Nakon što smo opservirali decu koja su se sada navikla na novi prostor i ljude koji sa njima rade, zaposlenima su dati saveti za rad sa svakim detetom pojedinačno, kako bi se postigao što veći napredak.
Održan je i sastanak sa direktorkom doma, sa kojom je razgovarano o generalnom funkcionisanju male domske zajednice i zaposlenih, kao i izazovima na koje nailaze i kako ih prevazići.
Ovde nije kraj podrške koju Dečje srce pruža novootvorenoj Maloj domskoj zajednici u Banji Koviljači. Ono što u narednom periodu sledi jeste svakodnevno izveštavanje o načinu rada sa decom i izazovima sa kojima se susreću, koje dobijamo od strane Male domske zajednice, a naša uloga jeste da ima pružamo praktične savete za konkretne situacije.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs