Održana konferencija Karavana 2000 u Nemačkoj

Caravan2000Konferencija Karavana 2000 Međunarodne mreže organizacija koje se zalažu za jednaka prava i socijalnu uključenost svih ranjivih grupa održana je u Bernau-Berlin u Republici Nemačkoj, od 11. do 15. oktobra 2012. godine. Na konferenicji je učestvovalo 19 zemalja Evrope i zemlje Bliskog Istoka, sa ukupno 52 učesnika. Našu zemlju predstavljali su Ivana Stajković ispred organizacije „Drugačiji Zajedno“ iz Niša i Goran Rojević, predsednik Humanitarne organizacije „Dečje srce“ iz Beograda.

Konferencija je imala tri tematska bloka, a jedna od glavnih tema je bila razrada predloga projekta za Grundwing aplikaciju evropskog programa „Celoživotno učenje osoba sa smetnjama u razvoju“. Zemlje učesnice su bile podeljene u radne grupe na osnovu uloga u ovom velikom projektu. Našoj zemlji je dodeljeno da bude deo radnog paketa -implementacija- i u okviru toga smo dobili poziv iz Austrije i Portugala da učestvujemo kao partneri u njihovim podprojektima.

agstefan1Ceo predlog projekta sa kojim Caravan 2000 kao međunarodna mreža organizacija aplicira za Grundwing program zamišljen je tako da svaka od zemalja članica ima neku ulogu ili podprojekat čiji bi lajt motiv bio zapošljavanje, slobodno vreme i privatni život osoba sa invaliditetom. 

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs