Održana radionica u Ćupriji

vest 2Po projektu „Podrška deinstitucionalizacije dece sa težim i teškim smetnjama u razvoju iz ustanove za rezidencijalni smeštaj u Kulini“ dana 18.10.2012. održana je jednodnevna radionica u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Ćupriji. Tema radionice bila je upoznavanje hranitelja o mogućnostima, potrebama i pristupu osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju, a krajnji cilj jeste priprema hranitelja za prihvat dece iz Male domske zajednice u Negotinu.

Radionici je prisustvovalo jedanaestoro hranitelja, dva stučnjaka iz Centra za porodični smeštaj i usvojenje i dva stručnjaka iz „Dečjeg srca“.

Hranitelji su izneli posebno zadovoljstvo nakon održane radionice ističući značaj dobijanja konkretnih informacija, uputstava i praktičnih primera u pristupu deci sa smetnjama u mentalnom razvoju. Veći broj hranitelja u porodicama već imaju decu sa smetnjama u mentalnom razvoju pa naročito ističu značaj održavanja ovog tipa radionice pre dolaska dece u porodicu kako bi se dete a i cela porodica jednostavnije i brže adaptirala na novinu.

  

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs