Poseta radnika Zvečanske domu Kulina i MDZ Aleksinac

16 radnika Doma za odojčad, decu i omladinu Zvečanska iz Beograda su 04.10.2012. u organizaciji Dečjeg srca, posetili MDZ u Aleksincu i dom Kulina u kome se nalaze 12-oro dece sa smetnjama u mentalnom razvoju koja ce tokom septembra meseca preci kod njih u novu socijalnu uslugu „Mala domska zajednica“ i 12-oro dece koja ce preci u Stacionar (Zvecanska br 7.)

Cilj ove jednodnevne posete je bio dvojak: PRVO da se radnici upoznaju sa strukturom, aktivnostima i opštim funkcionisanjem usluge MDZ koju ce oni u buducnosti realizovati, a DRUGI da upoznaju decu o kojoj ce vec od novembra 2012. brinuti, kao i da cuju prakticna iskustva osoblja koje je do sada brinulo o njima.

U toku posete i jednocasovnog druženja sa decom na odeljenjima na kom su deca smeštena, radnici Zvecanske su imali zadatak da se upoznaju sa detetom i pitaju radnike Kuline ono što ih o deci interesuje. Sam susret radnika Zvecanske i dece koja treba da predu kod njih bio je izuzetno pozitivan i uzburkao je emocije radnika, narocito onih koji se do sada nisu sretali sa ovakvom decom.

Nakon toga smo obišli i vec formiranu Malu Domsku Zajednicu u Aleksincu, gde su se zaposleni iz Zvecanske upoznali sa radom ove zajednice od strane direktora, upravnika i predstavnika strucnog tima. Razmena informacija je pomogla radnicima Zvecanske da uvide sa kakvim su se izazovima njihove kolege suocavale i kako su ih prevazilazili. U toku posete MDZ u Aleksincu, radnici Zvecanske su se znatno opustili, jer su kroz pitanja dobili konkretna odgovore od svojih kolega. Sledeci sastanak buducih radnika ce se održati 15. oktobra u domu „Dragutin Filipovic – Jusa“.

 

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs