„Ja mog Duleta ne dam ni celu Srbiju da mi nude...“

Poseta Dusanu Markovicu 058...su reči kojima nas je hraniteljica Edita ispratila prilikom posete njenoj porodici u Kragujevcu. Pre nepunih godinu dana, 1.novembra 2011. godine hraniteljska porodica Rakovic, Edita i Dragoslav su toplinu svoga doma pružili Dušanu Markovicu, dečaku koji je od rođenja pa sve do svoje petnaeste godine proveo u Domu Kulina. Projektom „Jačanje kapaciteta ključnih aktera deinstitucionalizacije i socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju iz jugoistočne Srbije“ pokrenutim od strane UNICEF-a i resornog Ministarstva, Dušan je ušao u proces pripreme za izlazak iz institucije i smeštaj u hranitljsku porodicu. Nakon 6 meseci pripreme, pružila se prilika da Dušana upoznaju mnoge hraniteljske porodice a pomenuta porodica Rakovic je preuzela brigu o njemu.

26. septembra 2012. godine predstavnici H.O. „Dečje srce“ posetili su Dušana i njegovu novu porodicu. Ova poseta nam je još jednom potvrdila da je porodicno okruženje jedina prava sredina u kojoj dete može na najbolji i najstimulativniji način da raste, razvija se i stiče iskustva koja su mu važna za život i svakodnevno funkcionisanje.

Dušan Markovic, dečak koji je do dolaska u hraniteljsku porodicu imao ogranicene pokrete, izrazitu nesigurnost i nespretnost prilikom kretanja, koji nije imao svoju sobu i lične stvari i koji je retko imao priliku da nekoga grli i da zagrljaj dobije, sada je dečak koji je nesebicnom i bezrezervnom ljubavlju hranitelja dobio sve ono što svako dete zaslužuje – ljubav i podršku koja mu je pomogla da sve ono što su bili njegovi nedostaci sada postanu njegove jake strane.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs