Poseta Malim domskim zajednicama

U petak, 7. septembra 2012. godine smo posetili Male domske zajednice u Aleksincu i Nišu. Tom prilikom smo u oba grada imali sastanak sa predstavnicima mdz, na kojima smo razgovarali o napredovanju dece, njihovom navikavanju na novu sredinu, kao i daljim potrebama doma na kojima bi trebalo raditi. Pri ulasku u obe male domske zajednice, zadovoljstvo je bilo videti da su deca u potpunosti ovladala novim prostorom u kome se osecaju izuzetno prijatno i zadovoljno, što pokazuje i njihov osmeh na licu.

U Aleksincu smo obišli i osnovnu školu „Smeh i suza“ u koju su sva deca iz male domske zajednice krenula, razgovarali sa defektolozima koji sa njima rade i razmenili iskustva o radu sa decom. U Nišu je u osnovnu školu "14. Oktobar" krenulo dvoje dece, dok će za ostalu decu nastava biti organizovana u okviru doma, zbog nemogućnosti prevoza do škole.

Ovo je ujedno bila i prilika da deci ponesemo brojne poklone obezbeđene od naših prijatelja iz lokalnog sektora, kao što su odeća i sredstva za ličnu higijenu. Nova poseta „Dečjeg srca“ Malim domskim zajednicama u Negotinu, Nišu i Aleksincu je planirana za kraj septembra, kada će i ostala deca preći iz Doma Kulina i svoj novi dom.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs