Povratak s mora s osmehom na licu

2Već dvanaesto leto, Humanitarna organizacija „Dečje srce“ organizovala je „Školu života“ koja po svom konceptu i programskim aktivnostima deci i osobama sa smetnjama u razvoju obezbeđuje letovanje koje njima i te kako prija. Pored boravka na moru koje ima veliki značaj u jacanju njihovog imunog sistema, odvajanje od porodice cini ih samostalnijim i veštijim u brzi o sebi i svojim stvarima, jača njihovo sampouzdanje kao i socijalne kontakte i veze kroz svakodnevna druženja u vršnjackoj u grupi. Protekla 57. „Škola života“ organizovana je u Šušnju, u Crnoj Gori u periodu od 13. do 22. avgusta 2012. godine. 

Dobro isplaniran i unapred organizovan ritam funkcionisanja grupe, lepo vreme i povoljni uslovi smeštaja, srdačni domacini i blizina plaže, omogućili su da pomenuta grupa sa svojim vaspitačima kvalitetno provede dane na moru i dobro se zabavi.
Vežbe za jačanje mišica, plivanje, vežbe u vodi, duge šetnje omogucavale su da se kod dece i osoba sa smetnjama u razvoju ojacava muskulatura i na taj način pozitivno utiče na korekciju postojecih deformiteta kicme, stopala, držanja tela itd. Bogati dnevni sadržaji, odlicni obroci i popodnevni odmor svima su prijali, a posebnu radost izazivale su večernje žurke za koje su svi imali energije bez obzira na dnevne aktivnosti. Događaj koji posebno želimo da istaknemo sa ovog letovanja jeste vožnja brodom i obilazak susednih plaža, koji je izazvao veliko interesovanje grupe i svima izmamio osmeh na lice!

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs