Edukacija roditelja u Ćupriji

Projekat „Delujemo, jer nam je stalo“ ima za cilj pokretanje inicijative za jačanje pluralizma društva prema osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama u opštinama Jagodina, Ćuprija i Paraćin i susednim opštinama, dok njegova realizacija spada u program Evropskog instrumenta za demokratiju i ljudska prava (EIDHR), koji finansira Evropska unija. Vodeći aplikanti na ovom projektu, stručnjaci Humanitarne organizacije „Dečje srce“ održali su edukaciju roditelja dece sa smetnjama u razvoju 08. i 09. februara 2014. godine u prostorijama Centra za porodicni smeštaj i usvojenje u Ćupriji. Pored roditelja, učesnici edukacije su bili i hranitelji dece sa smetnjama u razvoju. Edukacija je održana sa ciljem osnažiavnja roditelja za sprovodenje organizovanog, sistematskog i dobro planiranog procesa koji utiče na pitanja od javnog interesa.
Iz očekivanja roditelja se jasno moglo videti da edukaciji prisustvuju da bi proširili svoja znanja o vaspitanju dece i poboljšanju komunikacije sa njima. Ocekuju da ce im u svemu ovome pomoci razmena iskustava sa drugim roditeljima kao I saveti edukatora koji u svom profesionalnom radu svakodnevno ostvaruju kontakt sa decom I osobama sa smetnjama u razvoju. Ono što roditelje takode intersuje jesu prava koja mogu da ostvare, a koja se ticu njihove dece. Najveci broj roditelja je istakao da su vrlo malo prava ostvarili, ali ono što je njima još veci problem, kako kažu, je to što ne znaju ni koja su to prava koja mogu da ostvare.
Nakon dvodnevne edukacije roditelji su usmeno, a i u pisanoj evaluaciji istakli da je seminar ispunio njihova ocekivanja, da su dobili znanja o adekvatnom pristupu detetu i kako da se ophode u razlicitim situacijama koje su deo njihovog svakodnevnog funkcionisanja. Važno im je i to što su tokom edukacije dobili znanja i osnažili se u tome kako da pripreme svoje dete za sredinu u kojoj žive.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs